Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Ruben - Vrijdag 29 Maart 2024

    Veilige caps: wat is belangrijk en vind de juiste keuze bij Equiroyal

    Bij paardrijden is veiligheid van het grootste belang, en daarom zijn er strikte normen vastgesteld voor rijhelmen en -caps om de nodige bescherming te bieden in geval van een val of impact. Het begrijpen van deze normen kan je helpen bij het vinden van de juiste, veilige cap voor jouw rit. Bij Equiroyal bieden we een assortiment van caps die voldoen aan deze strenge normen, zodat je met vertrouwen kunt rijden en genieten van je tijd te paard. 

    Waarom is een goede cap belangrijk?

    Paardrijden is een prachtige sport, maar het brengt ook risico's met zich mee. Een val van een paard kan ernstige hoofdletsel veroorzaken. Een goede cap beschermt je hoofd door de impact van een val op te vangen en te verdelen, waardoor de kans op letsel aanzienlijk vermindert. Daarom is het van groot belang om te investeren in een kwalitatieve en goed passende cap.

    Waar moet je op letten bij het kiezen van een cap?

    Om een goede cap te vinden, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten:

    Certificeringen en normen

    Zorg ervoor dat de cap voldoet aan de laatste veiligheidsnormen. Deze certificeringen garanderen dat de cap grondig is getest op veiligheid en bescherming.

    Pasvorm en comfort

    Een cap moet goed passen om effectief te zijn. Hij mag niet te strak of te los zitten. Meet je hoofdomtrek en raadpleeg de maattabel van de fabrikant. Probeer verschillende maten en modellen om te zien welke het beste bij jouw hoofdvorm past.

    Ventilatie en gewicht

    Rijden met een cap kan warm zijn, vooral in de zomer. Let daarom op de ventilatieopeningen en het gewicht van de cap. Een lichte cap met goede ventilatie zorgt voor meer comfort tijdens het rijden.

    Aanpassingsmogelijkheden

    Veel caps hebben verstelbare sluitingen en kinbanden. Dit zorgt ervoor dat je de cap nauwkeurig kunt aanpassen voor een perfecte pasvorm. Controleer of de sluitingen stevig en gemakkelijk te gebruiken zijn.

    Materiaal en duurzaamheid

    Caps zijn meestal gemaakt van materialen zoals polycarbonaat of ABS-kunststof. Deze materialen zijn sterk en duurzaam. Let ook op de voering van de cap, die moet ademend en wasbaar zijn voor langdurig gebruik.

    EN 1384:1996 - Europese veiligheidsnorm 

    De EN 1384:1996 norm is een Europese standaard die specifiek gericht is op paardensport helmen en -caps. Rijcaps die voldoen aan deze norm hebben bepaalde eisen voor impactabsorptie, sterkte van de kinbanden en stabiliteit op het hoofd van de drager. Deze norm is wijdverspreid in Europa en biedt een basisstandaard voor een veilige cap. 

    Hoe onderhoud je je cap?

    Een cap vereist regelmatig onderhoud om zijn beschermende eigenschappen te behouden. Hier zijn enkele tips:

    • Reiniging: maak de buitenkant van de cap regelmatig schoon met een vochtige doek en milde zeep. Vermijd agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen beschadigen.
    • Bewaren: bewaar je cap op een droge en koele plaats, uit direct zonlicht. Gebruik een capzak of -hoes om hem te beschermen tegen stof en krassen.
    • Vervanging: vervang je cap na een harde val of na ongeveer vijf jaar gebruik, zelfs als er geen zichtbare schade is. De beschermende eigenschappen kunnen na verloop van tijd afnemen.

     

    Vind de perfecte cap bij Equiroyal

    Bij Equiroyal begrijpen we hoe belangrijk een goede cap is voor jouw veiligheid. Daarom bieden we een breed assortiment aan caps van gerenommeerde merken die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Of je nu een beginnende ruiter bent of een ervaren professional, wij hebben de juiste cap voor jouw behoeften en stijl.

    Bezoek onze website of kom langs in onze winkel in Avenhorn om onze collectie caps te bekijken. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze, zodat je met een gerust hart kunt genieten van elke rit.

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking